Večer z Ivom Petkovškom v Kopru dne 31. maja 2017. Poleg predstavnikov gostitelja, Osrednje študijske knjižnice Srečka Kosovela, kulturnega društva Jadro iz Ronk, študijskih krožkov Istrske teme in Beseda Slovenske Istre, je obiskovalce pozdravil tudi sekretar na Uradu za Slovence v zamejstvu in po svetu RS, g. Rudi Merljak.

Osrednja knjižnica Srečka Vilharja Koper; Vita, zavod za kulturo in izobraževanje Koper – študijski krožek Istrske teme, KD Beseda Slovenske Istre Koper – študijski krožek Beseda slovenske Istre, ACRS Jadro Ronke

V sklopu kulturnih izmenjav programa Istra in Trst, ki ga izvajata študijska krožka in ga podpira Urad RS za Slovence v zamejstvu, v mesecu prireditev ob prazniku Mestne občine Koper in v okviru Tedna vseživljenjskega učenja v Sloveniji

vljudno vabljeni na srečanje z Ivom Petkovškom

v sredo, 31. maja ob 19. uri v avli knjižnice, Trg Brolo 1.

Večer sovpada z izidom nove Petkovškove pesniške zbirke (založba Jutro) in z izidom zbornika Slovensko staroselstvo in Istri II (Vita, zavod za kulturo in izobraževanje in KD Beseda Sl. Istre Koper).

Ivo Petkovšek deluje na več področjih: medicina – zdravnik, kirurg in zobozdravnik; likovna umetnost, literatura – poezija, eseji, zgodovinska raziskovanja – raziskovanje staroselstev.

Na srečanju bo pozdravno misel v imenu Urada RS za Slovence po svetu podal sekretar za Slovence v zamejstvu Rudi Merljak. Petkovškove pesmi bosta recitirala dramski igralec Rafael Vončina in Vlasta Orel ob spremljavi flavtistke Ane Marinković, pogovor z gostom pa bo vodila Leda Dobrinja.

V avli knjižnice bo od 31. maja do 6. junija 2017 na ogled razstava o Ivu Petkovšku in njegovem delovanju.