POMLAD JE IN VSE CVETI

Ko vse poganja in cveti in je ena roža lepša od druge, se človek vpraša, od kje vse te barve, vonjave in oblike. In tedaj se spomnimo, kako čarobno je življenje v očeh zaljubljenih mladencev. In pomislimo, da je Bog ali Stvarstvo ali Narava lepoto poslalo v napoj, da bi se življenje nadaljevalo. Če zaljubljenost ne bi zaslepila oči in skrila čeri in tegob življenja, se nemara ne bi potopili v ljubezenske čare in življenje bi postopoma zamrlo. Enako vlogo ima v naravi lepota – skladnost oblik, barv, vonjav cvetja, trav, dreves – ki so en sam izraz veselja nad življenjem.

 

Večni rožmarin pa kar cveti. Pridružili so se mu irisi.

  

Irisi in prve kukavice so zacveteli hkrati. Ob robu svoje veje širi brest, nemara tudi cveti, potrebno bo bolje pogledati.

 

Ob vsem tem pa madlji že debelijo plodove. Letos je prvič obrodil mandelj, ki si je končno opomogel od vsakoletnega objedanja srn. Sedaj jih je prerasel in te ne sežejo več do gornjih vršičkov. Figa ob njej ne želi izostati. To je zgodnja sorta, ki obrodi dvakrat, najprej z ocvetki in nato še glavni pridelek.