ZATOČIŠČE PRED SONCEM IN ZBIRANJE VODE

Poletje se je že začelo in konec junija je udarila peklenska vročina. Pred vratu so obiski in ustvarjalna srečanja in potrebno bo pripraviti hladno zatočišče. V njem se še vedno borimo z zamakanjem.

V tla smo letos vstavili še nekaj drenažnih cevi in jih prekrili s pralnimi ploščami. Morda bo tokrat le uspelo. Na zadnji sliki prostor bo prvih obiskih. Pred nami je še en večji korak. Nabavljeni so zbiralniki za vodo. Potrebno jih je le še pripeljati in vkopati.

Osnovni izkop je bil že izveden, ko sta zbiralnika prišla do posestva. Teren strm, kolovozna pot ozka. Potrebno je še poglobiti luknjo in zravnati tla in gremo.

Stroji so ponovno vrezali rano v komaj usedlo teraso, vprašanj kar nekaj. Misliti je treba na delovanje in izgled po končanem vkopu. Izvajalec je zelo potrpežljiv in sredi vroče sobote je zbiralnik vkopan. Ostalo je še toliko energije, da smo naredili izkop za še drugo cisterno in jo za silo prekrili z zemljo. Pred nami je dolgo, vroče poletje, čas oddiha, pa tudi krajinskega urejanja in ustvarjalne vneme. Za kimavec so v tednu mobilnosti napovedani ustvarjalni dnevi in študijska srečanja. Posestvo se mora preobleči v nedeljski plašč in postati razstavno prizorišče.